Ekonomik Durum


Kürtün ilçesi Doğu Karadeniz bölgesinin iç kısmında yer almakta olup,Giresun-Trabzon ve Giresun illerinin sınır noktalarında bulunmaktadır. İlçenin ekonomik durumu genel olarak tarım, hayvancılık, el sanatları ve ipek halıcılığı alanlarında gelişme göstermiştir.

İlçenin arazi yapısı genellikle kıraç ve verimsiz arazi olması nedeniyle tarım ve hayvancılık küçük çapta yapılmaktadır. Daha çok büyük baş hayvancılık yapılmaktadır. Tarım ise kısıtlı araziler dahilinde yapılmakta olup, buğday, mısır, yulaf, arpa,fasulye, patates gibi bitkiler genel olarak yetiştirilmektedir. Bunların yanında küçük çapta domates, biber gibi sebzelerde yetiştirilmektedir.

Bölgemizde olduğu gibi ilçemizin de sanayisi yok denecek kadar azdır. İlçede sadece Magnum marka silah üretilen bir silah fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikamızda üretilen silahlar M.K.E. aracılığı ile ülke genelinde satılmaktadır. 

İlçeye bağlı köylerin çoğunda ipek halı dokumacılığı yapılmaktadır. Bunun yanında yine bazı köylerimizde yaygın olarak küçük el sanatları yapılmaktadır. Bunlar, kantar, yayık, kova, külek, isimlik ve bunlara benzer el sanatlarıdır. Yapılan malzemeler ülke genelinde ve bölgemizde satılarak ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Bunun dışında bölgemizde yaklaşık 20 yıldır faaliyette bulunan Kürtün barajı ve 3 yıldır devam eden Torul baraj inşaatlarının’ da ilçemize ekonomik olarak büyük katkıları olmuştur. İlçemizin insanlarının büyük çoğunluğu baraj inşaatlarında çalışmak suretiyle hem kendi geçimlerini sağlamışlar hem de ilçe ekonomisine önemli katkı sağlamışlardır. Ayrıca Kürtün barajının tamamlanarak elektrik üretimine başlaması ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamıştır.


03.03.2017 08:11:32     4619

İletişim

  • Özkürtün Mahallesi Belediye Sokak
    Kürtün/Gümüşhane
  • (456) 721 51 87
  • (456) 721 51 87
  • bilgi@ozkurtun.bel.tr
Yakup TURGUT
Özkürtün Belediye Başkanı