Tarihçemiz


         Kürtün Özkürtün’ ün 1515 yılında ilçe olduğu ve bağlı 162 köyü bulunduğu, 1870 yılında 48 köyü ile birlikte Gümüşhane sancağının nahiyesi olduğu kayıtların incelenmesinden anlaşılmaktadır.  1950 yılında Kürtün (Özkürtün) teşkilatlı bir Nahiye merkezi olup, nahiyede Nahiye Müdürlüğü, Karakol Kumutanlığı, Asliye Ceza Hakimliği, Tapu Sicil Memurluğu, PTT Memurluğu ve Nüfus Müdürlüğü gibi kurumların bulunduğu bilinmektedir.

         Özkürtün beldesi Gümüşhane ili Kürtün ilçesine bağlı bir belde olup, Doğu kara deniz bölgesinde yer almaktadır. Beledieye 1992 yılında Cayra, Süme ve Konacık köylerinin birleşmesi ile kurulmuştur. 1994 yılında Karaçukur köyüde belediyeye dahil olmuştur. Beldemizin 6 muhtarlığı bulunmaktadır. Beldenin nüfusu 3381, rakımı 650  civarındadır. Beldemiz Trabzon iline, 100 KM. , Giresin iline 90 KM. mesafededir.

         Kürtün baraj gölünün kıyı şeridi boyunca yerleşen beldenin, baraj inşaatının tamamlanması ve baraj gölünde su tutulması ile  önemi daha da artmıştır. Ülkemizi doğuya bağlayan transit  kara yolu üzerinde bulunan  Özkürtün beldesi gelecekte  önemli bir turizm merkezi olmaya adaydır.

         Beldemizi geleceğe hazırlamak için, belediyemizce alt proje ve planlama bazında çalışmalara başlanmıştır. Beldemizde uygun barınak otel, motel ve diğer ihtiyaç duyulacak tesislerin inşa edilmesi, baraj kıyı şeridinde yapılacak çevre düzenlemesi ile uygun mesire yerleri, çay bahçeleri, aile parkları yapılması planlanmaktadır. Ayrıca baraj gölünden dolayı yoğun olarak balıkçılık ve baraj gölüne beldemizden katılan Süme deresi girişinde alabalık üretimi yapılması yönünde çalışmalarımız bulunmaktadır. Bunun dışında uygun araçlarla baraj gölünde gezi ve tur düzenlenmesi için de çalışmalarımız mevcuttur.

         Bizler belediye olarak beldemizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması ve bir turizm merkezi haline gelmesi için elimizden gelen her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Ancak, Bölgemizin ve ülkemizin değerli iş adamlarını da Özkürtüne yatırım yapmaya davet ediyoruz. Çünkü Özkürtün  doğal güzelliğiyle, Baraj gölüyle, mükemmel yaylaları ile çok yönlü olarak önemli  bir turizm merkezi olmaya adaydır.


03.03.2017 08:12:25     9285

İletişim

  • Özkürtün Mahallesi Belediye Sokak
    Kürtün/Gümüşhane
  • (456) 721 51 87
  • (456) 721 51 87
  • bilgi@ozkurtun.bel.tr
Yakup TURGUT
Özkürtün Belediye Başkanı